Zesde Zomercursus, Initiatie tot de Elektroakoestische Muziek:

DE MENSELIJKE STEM IN DE ELEKTRONISCHE MUZIEK

26-28 augustus 2002


De zesde editie van de zomercursus is opgevat als een driedaagse workshop met een experimenteel karakter. Deze workshop richt zich tot niet-musici, musici en componisten, met interesse in de elektroakoestische- en computermuziek en multimediasystemen toegepast op muziek.

Er zijn twee componisten uitgenodigd: Lucien Goethals en Bruno Forment.
Zij werken samen met de deelnemers aan een persoonlijk traject waarbij het uitgangspunt de menselijke stem is en wat zal leiden tot een presentatie van de muziek die tijdens de workshop tot stand gekomen is voor alle deelnemers.

Met een gevarieerd instrumentarium worden de mogelijkheden van elektronische transformatie van de stem geëxploreerd. Het IPEM recycleert hiervoor zijn 25 jaar oude Synthi 100. We laten deze historische analoge klanksynthesizer communiceren met de allernieuwste modulaire multimedia software (zoals PD en EyesWeb).

Enkele IPEM- medewerkers (Jelle Dierickx, Micheline Lesaffre, Dirk Moelants, Johannes Taelman en Guy Van Belle) zorgen voor theoretische ondersteuning en assisteren de deelnemers met raad en daad. Een basiskennis computergebruik en wat muzikale achtergrond hebben is aanbevolen.

Wil je deze workshop meemaken: schrijf je dan in vóór 15 augustus
benn.deceuninck@UGent.be of tel 09/264 79 05
Deelname: 50 Euro voor de drie dagen te storten op
rekening 000-1717702-26 van de Stichting Lucien Goethals vzw

 
LINKS

Lucien Goethals
http://www.ipem.UGent.be/SLG/goethals.html
Bruno Forment
http://www.cwichlo.com

PD
http://www.pure-data.org
EyesWeb
http://www.eyesweb.org

 

PRAKTISCH Wanneer?: 26-28 augustus 2002
Waar?: IPEM, Rozier 44, 9000 Gent
Info?: Benn.Deceuninck@UGent.be


Programma